Tanja Blašković

Studentska izložba na ArtBazaaru

Od petka, 16.12.2016 pa sve do nedjelje u prostoru ex.Bernardija održava se božićna studentska izložba “ArtBazaar”. Nudi se zanimljiv i bogat program gdje posjetitelji mogu vidjeti unikatne rukotvorine, sudjelovati u deset radionica i popratiti izložbu studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tanja Blašković, studentica Akademije primijenjenih umjetnosti ove je godine organizirala studentsku izložbu u sklopu programa ArtBazaar-a na kojoj će izlagati 15 studenata. Na ovoj zanimljivoj izložbi, svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe i uživati u samoj atmosferi uz dobru glazbu. Studentica Tanja Blašković u svom se stvaralaštvu bavi recikliranjem otpadnog materijala te od toga izrađuje svoje originalne radove što je dosta važno za sam okoliš.

Koje materijale najviše koristiš za svoje stvaralaštvo?

Ono što objedinjuje sav moj umjetnički rad je materijal koji koristim-peglani najlon. Mogućnosti tog materijala svakodnevno me inspiriraju i tjeraju na eksperimentiranje s raznim granama umjetnosti (od crteža, slika, instalacija do primijenjene umjetnosti poput torbi).

Gdje pronalaziš inspiraciju?

Osim u samom materijalu inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, od ljudi, životinja, biljaka, svemira do nekih „velikih“ pitanja poput problematike društva i vlastitog identiteta.

Što posjetitelji mogu vidjeti na ArtBazaaru?

Na ArtBazaaru se može vidjeti zaista svašta- od odjevnih predmeta za djecu i odrasle, raznih torbi i ukrasa, nakit od raznih materijala, prirodni paremi i paste za zube, mozgalice i svašta nešto divno. U sklopu sajma održat će se i izložba studenata Akademije primijenjenih umjetnosti na kojoj će se predstaviti 15 umjetnika sa svojim slikama, fotografijama, lusterima, bocama, skulpturama itd.

Kakvu priliku donosi ArtBazaar studentima?

ArtBazaar daje priliku studentima da se predstave široj javnosti, da dobiju povratnu informaciju direktno od publike te da prodaju svoje radove.

Zašto je važno da studenti budu što više aktivniji?

Studenti bi definitivno trebali biti aktivni tijekom svog studentskog života jer je to pravo vrijeme za upoznavanje s ljudima, komunikaciju s publikom, dobivanje kontakata koji su važni za razvoj karijere. Trebali bi iskoristi svaku mogućnost za sudjelovanja u raznim projektima i radionicama jer se tako uče prilagođavati raznim situacijama kao što su rad u timu ili korištenje nekog novog materijala ili pristupanje umjetnosti s nekog drugog kuta. A sva ta iskustva dakako daju i motivaciju za daljnji rad i za eksperimentiranje i razvoj u odabranom polju.

Što ćeš ove godine izlagati na ArtBazaaru?

U sklopu sajma izlagat ću razne proizvode, moje male tvornice ImaginePlastic kao što su ruksaci, torbe, novčanici i sl., a u sklopu izložbe studenata Akademije primijenjenih umjetnosti izlagat ću portrete izrađene od peglanog najlona.

Pruža li Grad Rijeka dovoljan broj mogućnosti za ovakva događanja?

Da. Samo je na nama da iskoristimo to što imamo puno prostora u kojima se mogu događati ovakve stvari i da osmišljavamo i sudjelujemo u projektima koji će pridonijeti razvoju kulture grada.

Zanimaju Vas naši događaji? Kliknite na gumb i provjerite čime se sve bavimo 🙂

Želite nam se javiti? Idite na našu kontakt stranicu!